HERKOMST

Uit een ongeplande kruising tussen een lilac Burmees poes en een Chinchilla Pers kater ontstond een zilverwitte kat met een Burmees type in Engeland 1981.

Uit deze combinatie is de Burmilla ontstaan. Burmilla is een samentrekking uit de namen Burmees en Chinchilla.

KARAKTER

Burmilla is een zachtaardige kat met een lief een aanhankelijk karakter. De Burmilla is eerder verlegen en terughoudend tegenover vreemden. Kenmerkend is dat zij veel te vertellen hebben en bijna constant commentaar leveren op wat er gebeurd.

VERZORGING

De vachtverzorging neemt niet veel tijd in beslag, omdat deze kat weinig ondervacht heeft. De kat geregeld aaien en af en toe borstelen is voldoende.  Regelmatig de nagelpunten bijknippen en de oren met een speciale oorcleaner reinigen.


LICHAAM

De Burmilla is een elegante kat van gemiddelde grootte en lengte. De Burmilla is tamelijk compact gebouwd met een brede ronde borst. De achterhand staat iets hoger dan de schouders, zeer stevige beenderen en krachtige spieren.

KOP

De kop is gekenmerkt door een flauw afgerond schedeldak met wijd geplaatste oren.  Breed gezicht smal toelopend in een korte, stompe driehoek. Volle ronde wangen. De punt van de neus en de kin horen in een rechte lijn te liggen.


VACHT

Kort, dicht, fijn en zijdeachtig, genoeg ondervacht om de vacht iets van het lichaam af te laten staan.


BIJZONDERHEDEN

De Burmilla heeft een ondervacht, waardoor de vacht wat opgelicht wordt tegenover de Burmees die geen ondervacht heeft.

Brown Silver cattery Blue Velvet's


KLEUREN

Tipping (alleen het uiteinde van de haren is gekleurd). De basiskleur is silver of golden en de tipping is:

zwart, blauw, chocolate, lilac, rood, crème, etc.De rug, het masker en de staart zijn donkerder dan de buik.lilactortie golden shaded


Rood silver shaded cattery Blue Velvet's