Tiffany

Ontstaan circa in: 1970

Gewicht 3,5 – 6,5 kg

Kleur: Bruin, blauw zilver shaded

Huid halflang en zijdeachtig

Aard: Levendig en aanhankelijk.

De Tiffany, eigenlijk een langharige Burmees, is het enige langharige lid van de Aziatische rasgroep. De herkomst hiervan kan getraceerd worden naar een toevallige paring in London in 1981, van een Chinchilla Langhaar met een Lilac Burmees van Baronesse Miranda van Kirchberg. De eerste generaties waren kortharig, shaded Burmilla’s, maar bij het doorfokken kwam onvermijdelijk het recessieve gen voor langhaar en sepia points weer naar de oppervlakte.

De rasgroep werd ontwikkeld met behulp en steun van Burmezen-fokkers blijft apart van dit ras. Er dreigen echter twee gevaren binnen de Aziatische groep: FIFé katten komen uit sommige van dezelfde lijnen als GCCF katten, maar in Engeland worden nu meer diverse lijnen gebruikt.

Tiffanys hoe wel soms verwisseld met zijn naamgenoot van Noord-Amerika (Tiffany) hebben de Tiffanys daar in feite niets mee te maken. In wezen zijn het langharige Aziaten die in goed gedocumenteerde fokprogramma’s afstammen van de Chinchilla Langhaar en de Burmees.

Tiffanys lijken slechts wat de vacht betreft op hun langharige voorouders, verder zijn ze qua type Burmees. Als karakter hebben ze het grote voordeel een combinatie van eigenschappen in zich te verenigen van beide ouderrassen: levendiger dan de gemiddelde Langhaar en gematigder dan de Burmees. De standaard benadrukt een goed karakter. De Tiffany is gemakkelijk, ook in het onderhoud en verdient een bredere belangstelling.

bronvermelding huistijger

  

Deze foto's komen van het internet

© copyright op alle tekst, illustraties en andere inhoud ligt de eigendom bij Neocat Burmesen Club.